NOVO!!! Svetlo koralen pomander

23.9.2017 se je rodil nov pomander v sistemu Aura-Soma. Mike Booth običajno zapiše prve misli, ki se porodijo ob novo ustekleničeni energiji.

SVETLO KORALEN POMANDER


Tako kot koralni pomander, je tudi svetlo koralni pomander nastal v senci mrka.

Mrki so bili čas, ko so se v Babilonu dogajale politične spremembe: člana nekraljeve krvi so povzdignili v kralja prav pred mrkom. Mrk, ki se je zgodil 21.8.2017 je povezan s posebno družino mrkov, ki so jih astrologi uvrstili v serijo Saros in nosi številko 145. Ta družina mrkov se je pričela leta 1639, a ni bilo popolnega mrka do 1927. Od takrat dalje je bil vsak mrk povezan s preboji na področju aeronavtike, televizije in satelitske komunikacije. Čas mrkov je tudi primeren za simbolično čiščenje in preporod področij, kjer energija zastaja.

Svetlo koralen pomander pomaga, da vzljubimo dele sebe, ki jih ne sprejemamo na način, da se imamo lahko malce bolj radi in smo do sebe bolj prijazni. Ko prepoznamo dele sebe, ki jih nismo sprejeli in ugotovimo, da so sestavni del našega bitja, se zgodi premik, ki ima običajno svoj izvor v neprijetni izkušnji iz katere smo se nekaj naučili.

Obdobje mrka lahko uporabimo, da premaknemo svoj fokus in sence presvetlimo s svetlobo. Ponuja priložnost, da prepoznamo kako naše delovanje iz strahu povzroči, da se sprosti energija, ki manifestira točno ta strah. Če vzljubimo svoje strahove integriramo energijo, ki je bila s temi strahovi zaklenjena in naredimo korak naprej – sprostimo nesprejeto ljubezen in s tem strahove.

Mrki so orodja Vesolja, s katerimi svojo pozornost usmerimo na področja v življenju, ki potrebujejo spremembo. S sijočim žarkom resnice posvetijo na tisti del našega življenja, ki se ga moramo dotakniti.

V ekvilibrium steklenički Janko (B93) se nahaja novo zavedanje (svetlo koralna), zavest, ki ne obsoja ter je povezana s procesom individuacije (turkizna). Turkizna je komplementarno nasprotje svetlo koralne. Če sledimo radikalnim spoznanjem iz obdobja mrka, ko smo se soočili s tem, kar se nahaja v senci, nas to pripelje do tega česar ne želimo in ne do tistega, kar želimo in s tem napredka na poti individuacije ter večjega zavedanja. Kombinacija svetlo koralne in turkizne nam prinaša priložnost začutiti ravnovesje med moško in žensko energijo znotraj nas.

Moška in ženska energija znotraj nas nam omogočita, da se povežemo s kolektivnim oceanom nezavednega. Kolektivno nezavedno predstavlja naš aspekt, ki si ga vsi delimo. Je vir in izvor simbolizma in razumevanja nezavednega.

Ni pomembno v kakšne pogoje smo se rodili (verske ali družbene), kolektivno enzavedno je del vsega. Koralna ponudi dostop do tega nezavednega in s tem priložnost za razodetje razumevanja združitve moške in ženske energije znotraj nas. To poda jasno vizijo, ki izhaja iz enosti ženske intuicije in moškega analitičnega znotraj nas.

Svetlo koralen pomander nas podpre, da sprejmemo globoko veselje in osvobojenost, ko prispevamo svoj del k duhovnosti Vesolja. Ker koralna barva velja kot prebujenje Kristusove zavesti, je pomembno dejstvo, da ravno 23. septembra lahko ugledamo Betlehemsko zvezdo.

Na mentalnem nivoju je svetlo koralna povezana s sodelovanjem v skupnosti in občutkom integracije v celoto. To pomeni, da lahko hkrati opazujemo, kaj se dogaja znotraj posameznika in znotraj kolektivne celote.

S svetlo koralno je povezana empatija, saj se med dvema bitjema vzpostavi resonanca, ki izhaja iz skupne človečnosti in medsebojne soodvisnosti. Empatija je deljenje skupne situacije. Več svetlobe zavedanja te skupne situacije pomeni večjo sposobnost čutenja bolečine in lažje se z njo povežemo.  Ta občutek empatije pomeni, da je tvoja bolečina tudi moja bolečina in morda lahko nekaj storim znotraj sebe, da tudi tebi olajšam tvojo bolečino.

Ko korale rastejo oblikujejo organizem, veliko majhnih živalic se združi v krog. Ta raste in se razširi v otok, na sredini katerega ostane voda, ločena od oceana. Lahko rečemo, da ima vsaka korala del te skupne narave, vsaka mala živalica ima nekaj simboličnega dela tega kroga življenja, celostnost oziroma sodelovanje celote. Ni ločenosti, le občutek razvoja mentalnega nadaljevanja celote, kolektivnega.

Ko greben začne odmirati, pa naj bo to zaradi spremembe tokov ali drugih vplivov, ki so povezani s prehranjevanjem ali razmnoževanjem koral, se to vedno zgodi od zunaj navznoter. Korale, ki so na zunanji strani, so prej prizadete kot tiste na notranji. Greben deluje na tak način. Kot organizem so korale zelo občutljive na zunanje vplive, ekološke organizacije jih opazujejo in tako beležijo stopnjo onesnaženosti oceanov. Svetlo koralen pomander zato lahko uporabimo, kadar smo občutljivi na vplive iz okolja, da nam pomaga pri zaščiti. Občutljivost se lahko kaže kot izbruh čustev iz neznanega izvora.

Mike Booth

Prevedla: Manca Razboršek, originalno besedilo najdete na tej povezavi.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?