Za worldchangerje in deloholike



Bi radi spremenili svet? Si čisto zares želite spremeniti svet? Tako močno, da vas znotraj v trebuhu zvija, ker čutite, da je to vaše poslanstvo. Strastno se trudite in v to svoje poslanstvo vlagate vso energijo, hkrati pa veste, da delate prav in navdušeno zbirate in vabite ljudi, da se vam pridružijo.

Imate idejo, ki bo naredila veliko spremembo, vam prinesla uspeh in vas izstrelila med zvezde. Navdušeni ste in z zagonom se boste lotili tega vam dragega projekta.

Odlični ste v tem, da navdihnete druge, da se vam pridružijo in vaš entuzijazem je tisti, ki jih privablja k vam. Vaše ideje o tem, kako bi moralo biti so fantastične in vi prav VESTE, da so možne in, da drugi nimajo argumentov proti vam. Za to, da se spremembe zgodijo, ste pripravljeni narediti vse. In prav ne morete se ustaviti, dokler ne boste poskrbeli za vse.

Lahko vas tudi žulijo in vznemirjajo vse krivice, ki se dogajajo in prav veste in čutite, da bi stvari lahko bile drugačne. In bi delovale.In čutite, da je an vas, da k temu prispevate vse, kar zmorete.

Če ste v zgornjih stavkih prikimavali in prepoznali sebe, ste odličen kandidat za Bachovo esenco Vervain oz. Sporiš. Ta esenca namreč uravnava stres, hiperaktivnost in tenzije, ko želite imeti vse čimprej narejeno. 

To je esenca, ki podpira REŠITELJE SVETA, HUMANITARCE, DELOHOLIKE in START-UP geeke. 

Skratka vse, ki jih  njihova strast in navdušenje zaneseta, da se ne znajo več ustaviti in sprostiti. Vsako minuto namenjajo svojim velikim projektom, zato pride do stresa in sindroma izgorelosti. Esenca Sporiš bo v vašo strast in entuzijazem pripeljala občutek ravnovesja.

Strast je navdihujoča, zagon je super, ampak oboje v mejah normale. Ko ste v fazi strastnega in navdušenega zagona, po vaših žilah teče adrenalin, ki vas žene naprej. Toda, če takšno stanje traja predolgo, se telo sesuje in vas ustavi. Največkrat z boleznijo. Notranja napetost, ki jo prinaša vaš fokus in predanost, se lahko začne kot otrdel vrat in še preden se zaveste, ste že čisto zakrčeni v ramenih.

Stres se velikokrat kaže kot pekoče oči, nadaljuje kot glavobol ter preraste v migreno samo zato, ker imate glavo polno misli, kaj vse morate še narediti. Poglejte se v ogledalo ali zgledate napeti. Ali stiskate čeljust od pritiska vsega, kar vas še čaka? Ustavite se za trenutek. Razmigajte ramena, malce se pomasirajte po zadnjem delu vratu. Naredite globok vdih v trebuh. In izdih. Zaokrožite z glavo, da razbremenite vrat. Mmmmmmmm

Vse lahko naredite, vse lahko dosežete…. Ampak ne za ceno svojega zdravja in živcev. Če rinete naprej, naprej, naprej, se bodo vaše energetske rezerve prehitro izčrpale. Postali boste napeti, razdražljivi in precej nadležni za okolico. Zavedajte se, da drugi morda ne čutijo vaše ideje tako intenzivno kot vi. Imajo življenje tudi izven vaših projektov. Druge prioritete. Ja vaš entuziazem je nalezljiv, toda nekateri na vzdržijo vašega tempa. Čutijo vaš notranji ogenj, vendar jih že peče.

Ne razumite me narobe. Potrebujemo takšne kot ste vi. Ampak potrebujemo vas zdrave in srečne. Upočasnite malo in se sprostite. D I H A J T E   G L O B O K O  I N  U M I R J E N O

Sporočilo Sporiša je: ne s takšno silo, dovolite, da se stvari odvijejo tudi brez vas. Bodite bolj blagi do sebe 

"Push less allow more!"

Sporiš vas lahko preseneti in vam pokaže, kaj se v resnici skriva za vašo zagnanostjo. Lahko je potreba po dokazovanju, da zmorete ter na ta način gradite svojo vrednost na zunaj. Lahko se v projekte in delo tako vživite, ker je to beg pred nečim drugim na drugem področju. Veliko moških, ki vso svojo energijo porabi za delo, ker mislijo, da se bo svet podrl, če ne bodo tega počeli, pravzaprav beži od doma, družine in/ali odnosov. Sporiš vam bo pomagal, da se umirite in hkrati odkrijete, kaj je v resnici za vašim deloholizmom. Na ta način vam bo pomagal, da odkrijete vzrok svojih neravnovesij.

A brez skrbi! Če je to, kar počnete vaša resnična strast in poslanstvo, vam tega esenca ne bo vzela. Pomagala vam bo uravnovesiti aktivnosti ter čas za sproščanje in polnjenje baterij. Te pa potrebujete, če zares želite pomagati svetu!

Tisti, ki se vam datum vašega rojstva sešteje v 7 (npr. 12.10.1956 --> 12+10+1956=1978 --> 1+9+7+8=25 --> 2+5=7), ste pod vplivom arhetipa Kočije. Po naravi ste že oseba, ki lahko počne 37 stvari naenkrat in gre zvečer še malo športat, ker imate pač dovolj energije. In to vas polni. Težava je, da mislite, da so vsi takšni in ne upoštevate, da imate vi že naravno 3x več energije od ostalih ljudi. Esenca Sporiš vam bo v tem primeru pomagala, da prepoznate svoj vpliv na druge ljudi. Bi vam pa priporočila poleg še kombinacijo Žlezave nedotike (Impatiens) za potrpežljivost, Bukve (Beech) za ne-obsojanje in nekritičnost napram drugim ter v kolikor ste na vodstveni poziciji Vinsko trto (Vine), da zaupate v sposobnosti svojih sodelavcev, jih razumete in vzpostavite realna pričakovanja.






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?