S(p)oznati samega sebe





Bolje je dobro poznati samega sebe, svoje želje, hotenja, cilje in sanje, kot pa vedeti vse te temelje srečnega in kakovostnega življenja za druge ljudi. Vedno je pravi čas, da se usmerite vase in spoznate svoje temelje, ki vas vodijo do večje intimnosti in zaupanja do samega sebe ter sreče, vse pa se začne z iskrenostjo do sebe.

Dovolj laganja samemu sebi.

Vedno je primeren čas za spremembe, ne glede na datum ali določen dan. Bolj, ko boste širili svojo zavest in spoznavali samega sebe, bolj učinkovito boste delovali na vseh področjih v vsakdanjem življenju. In to je podlaga za srečno življenje. Zaradi tega se sreče ne da definirati z neko univerzalno formulo. Vsi ljudje, ki so pristno srečni in zadovoljni ter to izžarevajo navzven, dodobra poznajo sami sebe. Veliko delajo na sebi, kar ni sebično temveč zelo potrebno za obstoj, razvoj in srečo v današnjem času. Vedo, kaj so njihove želje in sledijo svojim sanjam. Za to si vzamejo čas, ker jim je to zelo pomembno. In zato so v ravnovesju. Srečni. 

To je izjemno pomemben del dobre stabilnosti v življenju. Pomanjkanje povezanosti s samim seboj vedno ustvari občutek odklopa in motenost v energijski dobavni verigi, zato se dogaja, da imate tisti ponavljajoči se občutek, da vam nič ne gre, ali obratno in "vse vam teče kot po maslu". Odgovor zakaj je temu tako, je ravno v tej povezavi s samim seboj. Bolj ste neiskreni in odzemljeni od samega sebe, bolj imate občutek, da vam življenje polzi iz rok. Da bi se ponovno povezali s svojim izvorom, morate dvigniti vibracijo. Za povezavo z višjim jazom in lastno svetlobo poskrbi esenca Geranium.

Razumeti in spoznati sebe, kaj je vaše, česa si želite, kaj vas navduši in razveseli, kje vidite svoj smisel svojega obstoja, zakaj ste tu, kjer ste, kje se vidite v prihodnosti in predvsem, kaj hočete zase?
Premalo ukvarjanja s samim seboj vodi v frustracijo, jezo in pogoste zamere do drugih, ne da bi se točno zavedali, zakaj je temu tako. Pogosto nezavedno krivite druge, če ne veste, kaj bi radi in kaj vas osrečuje. Dostikrat se v tem stanju pojavi tudi jeza ali zavist, a vendar to nikomur ne pomaga.

Ljudje so jezni a niti sami ne vedo zakaj.

Esenca vrbe oz. willow vam pomaga, da se znebite občutka, da ste žrtev okoliščin, ki vas obdajajo in drugih ljudi ter da so drugi krivi za vaše tegobe in tako zmanjšuje občutke smiljenja samemu sebi ter vam vrne moč, da sami upravljate s svojim življenjem. Podpira vas pri usmerjenosti in osredotočenosti vase in ne v druge. Povezanost s samim seboj, tukaj in zdaj ter zmanjšanje ukvarjanja z vsemi drugimi.

Esenca Zvončnice vam prav tako pomaga, da prepoznate kdaj se v vlogi žrtve in prevzamete odgovornost zase in svoje življenje. Esenca vijolične zvončnice prinaša v vaše življenje lahkotnost in osrediščenost. Podpre vas, da se postavite v svoj center in prevzamete odgovornost za svoje življenje v svoje roke.

Na duhovnem nivoju omogoči vzpostavitev notranjega ravnovesja in poravnave svetlobnih nivojev, kar posameznik občuti kot osrediščenost, celo rahlo “odmaknjenost” od situacij in ljudi, s tem pa dobi bolj objektiven vpogled nase. Lažje se prepusti toku življenja, skozi katerega krmari svoj čoln veliko bolj zavestno.




http://www.lekarnazaduso.si/bachove-esence


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence