10 receptov za srečo

"Ko sem bil star 5 let, mi je mama vedno govorila, da je sreča bistvo življenja. V šoli so me vprašali, kaj bi rad postal, ko odrastem. odgovoril sem: srečen. Rekli so, da nisem razumel naloge in odgovoril sem jim, da oni ne razumejo življenja". John Lenon


Najprej in predvsem bomo bolj realistični, prav je imeti standarde in ambicije, a vendar vsakodnevno iskanje nečesa nedosegljivega, ustavi občutek sreče in veselja v danem trenutku. Nihče ni nenehno vesel, nasmejan in pozitiven, vsi imamo individualne razlike glede na razpoloženje na dan, teden ali mesec. Zavedajte se, da je sreča individualna odločitev in posebno stanje duha posameznika ter ne nekaj, kar je lahko objektivno oceniti ali opredeliti.

Mentalni in fizični občutek sreče


In zakaj deluje, da je sreča čedalje bolj nedostopna in nedosegljiva? Zakaj je težko biti srečen, če gre res za odločitev? Tudi frustracija je odločitev in je veliko bolj pogosta, če ne že vsakodnevna. Zakaj je torej nemogoče biti srečen?

Zaradi napačnih predstav in izkrivljenega pogleda na svet. Zaradi hitenja in vseh obveznosti, si sploh prizadevate razmišljati o tem, kar bi vas osrečilo?!

Skrivnost sreče je v dajanju, najprej sebi, nato drugim. Posameznik mora biti prisoten v vsakem trenutku in zavedati se, da spada v ta trenutek. Če bi nekomu (in sebi) dali vsak dan nekaj (ne materialnega, morda vaš čas, vaš kompliment, ki zagotavlja svetovanje, toplino, sočutje, pomoč ali samo objem - vse je lahko darilo, če se zagotovi srca), bi se zagotovo počutili bolje. Biti dober, koristen in plemenit je korak v pravo smer, te vrednote namreč držijo današnjo družbo nad vodno gladino, da ne potone.


Izjemno pomembna je tudi družba pozitivnih ljudi, situacij, stvari in okolja. Tu ogromno pomagajo živali in narava, pritegnejo res najboljše v nas, in iz srca, iskren smeh ter umiritev. Ne nazadnje, ne pozabite, da je nasmeh darilo narave, zakaj bi morali stiskaški, ko prihaja iz neizčrpnega vira.

10 receptov, ki vam jih bodo povedali srečni ljudje

1. Bodite iskreni do sebe in do drugih. 

Ne pozabite starega in znanega slogana: resnica osvobaja. Drži. Bolje je živeti v resnici, kot v laži ali nevednosti. Torej, povej, kaj misliš in misli, kaj govoriš. Celo majhne spremembe ali nove malenkosti lahko začnete uvajati v vaš vsakdan in dober občutek bo prinesel vsaj malo vedrine v vsakdanje življenje. Če vam izražanje lastne resnice dela težave, imate najverjetneje težave z grleno čakro.

2. Obkrožite se s prijetnimi ljudmi in ostanite v tesni povezavi z naravo. 

Če ne morete vsak dan hoditi skozi gozd ali preživeti nekaj minut v bližnjem parku, imejte vsaj doma rože ali prilepite sliko oz. plakat prijetnega naravnega okolja na vidnem mestu. Enako velja za živali, prinašajo dobroto in veselje v naša življenja, tako malo potrebujejo za srečo in nenehno dajejo nazaj. Res pravi prijatelji. Poslušajte glasbo, ki vas dvigne na noge, imejte hobije, ki vas polnijo in bodite ljubeči. Poskrbite za svojo visoko vibracijo in se očistite elektrosmoga ter drugih okoljskih nizkih vibracij.

3. Poiščite svoje priljubljene kraje, kjer se počutite dobro. 

To je lahko povsod, kjer se vaša duša nekako zlije z okoljem, kjer čutite mir uma in telesa, to je že neke vrste meditacija, ki pomaga. Vzemite si čas zase. Sami, da se povežete s svojim višjim jazom, z lastno duhovnostjo. Izguba stika s svojim višjim jazom je velikokrat razlog za nizko vibracijo, ko enostavno "ne čutite sebe, ne veste zakaj ste tukaj in kakšen je sploh smisel". Da bi se lažje povezali z vašo lastno duhovnostjo lahko kombinirate sprehod v naravi in esenco Lilije.

4. Spremenite okolje

Sprememba okolja vedno dela čudeže, regenerira telo in duha in marsikaj postavi v novo luč. Gledanje valja samo iz ene perspektive vedno povzroča videnje pravokotnika, šele ko se sami premaknemo iz mesta, lahko vidimo krog. Sprememba okolja vedno širi obzorja. Če s spremembami niste najbolj domači, vas esenca oreha hitro zaščiti in vam ponudi občutek notranje gotovosti.

5. Uživajte v tem, kar počnete. 

Vsaj poskusite. Je izjemno težko, če ste na delovnem mestu obdani s sovražnimi sodelavci - ljudje pozabljajo, da jim je dovoljeno uživati v svojem delu. Postavite sebe v ospredje, delajte to v čemer uživate, ne glede na ostale. Ne žrtvujte svojega zdravja in družine. Prizadevajte si poskrbeti zase in se ne obremenjujte z drugimi.

6. Ne razmišljajte o preteklosti, o stvareh, ki so se zalomile ali preteklih napakah. 

Prav tako ne sanjarite o idealizirani prihodnosti, ki ne obstaja ali skrbi o stvareh, ki se še niso zgodile. Srečni ljudje živijo za zdaj - v sedanjosti. Imajo pozitiven odnos do sedanjosti. Če posameznik ne more biti srečen zdaj, zakaj misli, da bo jutri drugače? Če pa se vseeno težko premaknete iz preteklosti v sedanjost, imate na voljo esenco Kovačnik.

7. Ne bojte se ponovno ovrednotiti svojih ciljev. 

Predstavljajte si svoje življenje kot zgodbo, ki jo lahko vedno urejate in spreminjate. Ta vrsta prožnega pristopa zahteva pozitivno razmišljanje in odprtega duha - vedno imate svobodo, da spremenite svoje življenje. Kam želite? Kaj je vaša strast? Kdaj se počutite, da ste resnično živi?

8. Naredite nekaj prvič v svojem življenju !!! 

Lahko se spomnite na stotine navadnih ali nenavadnih stvari, ki jih morda lahko poskusite, pa je vas nekaj vedno drži nazaj. Poskusite, brez strahu in z uživanjem. Mogoče dobite nov navdih, nov zagon in veselje. Verjeli ali ne, nekaterim ljudem najsvetlejše ideje pridejo na misel, medtem ko, počnejo nekaj novega.

9. Ne primerjajte se z drugimi

Ambicioznost posameznika je zdrava in osreči, a tisto, ki ga naredi nesrečnega je zavist. Veselite se za druge, spodbujajte jih in učite se od njih, to je zdrav odnos do uspeha. S takšnim načinom razmišljanja boste prej prišli do svojega uspeha. Odprite svoje srce in se veselite uspeha drugih. To pomeni, da je mogoče, da je možno, da tudi vam lahko uspe. Pri tem vas podpre esenca za srčno čakro.

10. Ni pomembno, kaj si drugi mislijo o vas. 

Srečni ljudje so spontano, naravno in realno sposobni povedati, kaj mislijo in čutijo in jih ne skrbi, kaj drugi mislijo o njih. Vsak človek ima pravico do tega, da je pristen in se svobodno izraža. V vas je moč, da naredite velike stvari. Ne delajte se, da ste manjši kot ste v resnici. Za večjo samozavest okrepite svoje sončni pletež ali se podprite z esenco Macesna.

Sreča torej nikoli ni naključje. Vedno se je treba potruditi zanjo.
S pozitivnim pogledom in pristopom. Uspešni športniki vedo, da se je potrebno osredotočiti na zmago, ne na poraz.

Poskrbite zase.





Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence